Audicija za glavne uloge u internacionalnoj koprodukciji “Kateksis: fenomen istine na suđenju”

Hartefakt fond (Srbija) i Elaps (Francuska) raspisuju
AUDICIJU
za glavne uloge u internacionalnoj koprodukciji
KATEKSIS: FENOMEN ISTINE NA SUĐENJU
Režija: Nik Milet, Autori: Nik Milet i Dejvid Henkok

Kateksis predstavlja novu pozorišnu formu, koncept koji od glumaca zahtijeva realističnu glumu i strast prema istraživanju svojih uloga do krajnjih granica. Sinergija, stvorena između novih tehnologija i pozorišta, u okviru Kateksisa, otvara mogućnost za stvaranje nove pozorišne forme, koja publiku aktivira i poziva na istraživanje i preispitivanje etičkih, društvenih i političkih tema kroz prizmu tehnologije.

Pozivamo sve zainteresovane glumce i glumice, koji imaju između 25 i 39 godina da svoj kratki CV/bio na engleskom i fotografiju pošalju na contact@elapse.eu i info@heartefact.org , najkasnije do petka, 1. juna 2018. godine. U subject mail-a staviti Kateksis – kasting.
Audicija će se održati u nedelju, 3. juna u Sarajevu. Svi/e odabrani/e kandidati i kandidatkinje bit će mailom obaviješteni o detaljima audicije.

Performans će biti na srpsko-bosansko-hrvatskom jeziku, ali je neophodno dobro, aktivno znanje engleskog jezika jer će kompletan redateljev rad sa glumcima i ostala komunikacija na projektu biti engleskom jeziku.

Prvi dio procesa odvijat će se odmah po završetku audicije u trajanju od dve nedelje, u Sarajevu i Beogradu, dok je intenzivni rad na performansu predviđen za septembar kada će se desiti i premijerna izvođenja u Beogradu i Sarajevu.

Projekat je podržan od strane fonda Kreativna Evrope i rezultat je višemjesečnog rada partnera iz Francuske, Belgije, Nizozemske, Srbije i Bosne i Hercegovine koji su kombinovanjem pozorišta, nauke i tehnologije osmislili jedinstveno iskustvo koje preispituje trenutak u kome živimo i pojam istine u savremenom društvu.

Posted in Vijesti.