Građanska matura u šest bosanskohercegovačkih gradova

Sarajevo, 31. maj 2016.

Fondacija Centar za zastupanje građanskih interesa Sarajevo, (Fondacija CPI), organizira tokom juna 2016. godine Građansku maturu u šest bosanskohercegovačkih gradova: Zenici, Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Doboju i Banja Luci. Građanska matura je edukativno zabavni događaj namjenjen mladima, prije svega maturantima koji bi na predstojećim Lokalnim izborima trebali po prvi put glasati. 

„Želja nam je omogućiti mladima da nauče nešto novo, uputiti ih da nastave da stječu nova znanja i postanu informisani, aktivni i odgovorni građani.Građanska matura namijenjena je i svim onim mladima koji žele otići iz BiH. Želimo ih animirati da utiču na ambijent u kojem žive i da ih potaknemo da izađu na izbore i glasaju kao dobro informirani građani. Pošto nikada nije kasno da kroz Građansku maturu postanete informirani, aktivni i odgovorni građani, pozivamo sve mlade, a i sve one koji se tako osjećaju, da nam se pridruže na ovom događaju.“ poručila je Mirjana Sirćo, menadžerica grantova Fondacije CPI.

omot

Dvosatni skupovi biće ispunjen muzikom, razgovorom i nastupom ekipe komičara  Komedije s nogu: Peđe Bajovića. Hazima Mujčinovića, Filipa Andronika, Omera Hodžića, Igora Drlje, Jasmina Džemiđića, Navida Bulbulije, Mirka Komljenovića, Dušana Jokića i Igora Kalabe.

Partneri u realizaciji Građanske mature su organizacije civilnog društva Medica. Zenica, Agencija lokalne demokratije Mostar, Omladinski resursni centar Tuzla, Udruženje za edukaciju i političko obrazovanje Doboj i Perpetuum mobile Banja Luka. Građanska matura je organizirana u okviru projekta „Od budžetske otvorenosti i dostupnosti do participativnosti“, finasiranog od strane Fonda Otvoreno društvo Bosne i Hercegovine.

Posted in Otvoreno društvo - Vijesti, Vijesti.