Građanska matura

Fondacija CPI organizuje 26. augusta 2016. godine edukativno zabavni događaj “Građanska matura” u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo, sa potpuno besplatnim ulazom!

Pozivamo sve mlade našeg grada da nam se pridruže u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo u petak, 26. augusta od 19:30h!

građanska-matura-1

Za vrhunski provod i garantovanu zabavu pobrinuće se ekipa iz grupe Komedija s nogu, na čelu sa Peđom Bajovićem, te Filipom Andronikom i Hazimom Mujčinovićem, koji će na duhovit način razgovarati o politici, stanju mladih i o načinima kako da položimo “Građansku maturu” sa najvišom ocjenom!

Skupovi namjenjeni mladima između 17 i 30 godina već su tokom juna održani u 6 bosansko-hercegovačkih gradova (Banja Luka, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Doboj i Zenica).

građanska-matura-2

“Želja nam je omogućiti mladima da nauče nešto novo, uputiti ih da nastave da stječu nova znanja i postanu informisani, aktivni i odgovorni građani.Građanska matura namijenjena je i svim onim mladima koji žele otići iz BiH. Želimo ih animirati da utiču na ambijent u kojem žive i da ih potaknemo da izađu na izbore i glasaju kao dobro informisani građani. Pošto nikada nije kasno da kroz Građansku maturu postanete informisani, aktivni i odgovorni građani, pozivamo sve mlade, a i sve one koji se tako osjećaju, da nam se pridruže na ovom događaju.” poručila je Mirjana Sirćo, menadžerica grantova Fondacije CPI.

Građanska matura je organizovana u okviru projekta “Od budžetske otvorenosti i dostupnosti do participativnosti”, finansiranog od strane Fonda Otvoreno društvo Bosne i Hercegovine.

ULAZ BESPLATAN!

Facebook Event ▶

Posted in Događaji, Otvoreno društvo - Vijesti, Vijesti.