Mladi Tuzle položili Građansku maturu Fondacije CPI

Sarajevo/Tuzla, 8. juni 2016.

Jučer je 300 sjedišta gledališta Narodnog pozorišta Tuzla bilo jedva dovoljno da primi sve mlade koji su željeli prisustvovati Građanskoj maturi, događaju koji je za njih organizirala Fondacija CPI iz Sarajeva u saradnji sa Omladinskim resursnim centrom Tuzla. Mladima je prezentiran Priručnik za Građansku maturu koji je za Fondaciju CPI izradila Doc. Dr. Velma Pijalović sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Uslijedio je nastup stand up komičara iz Komedije s nogu: Peđa Bajović. Hazim Mujčinović i  Filip Andronik.

DSC_3248

 

Program Građanska matura, nakon Zenice, Mostara, Sarajeva i Tuzle u kojoj je naišao na najveći odziv, nastavlja se 9. juna  u Doboju i 10. juna u Banja Luci. Cilj Građanske mature je aktivirati mlade ljude da kao informirani građani i građanke izađu na predstojeće izbore u oktobru.

Partneri u realizaciji Građanske mature u Doboju i Banja Luci su Udruženje za edukaciju i političko obrazovanje Doboj i Perpetuum mobile Banja Luka. Građanska matura je organizirana u okviru projekta „Od budžetske otvorenosti i dostupnosti do participativnosti“, finasiranog od strane Fonda Otvoreno društvo Bosne i Hercegovine.

DSC_3233

 

 

Posted in Otvoreno društvo - Vijesti, Vijesti.