Saznajte više o javnim nabavkama i podijelite svoju priču na gdjejelova.ba

Sarajevo, 18. decembar 2015.

Podaci civilnog društva pokazuju da se kroz javne nabavke u Bosni i Hercegovini godišnje troši oko 2,5 milijarde konvertibilnih maraka, te da su tri od četiri javne nabavke netransparentne i kao takve predstavljaju stalni izvor korupcije ogromnih razmjera. Smanjenje korupcije, otvoren pristup podacima o javnim nabavkama i njihovo nadgledanje od strane građana, organizacija civilnog društva i privatnog sektora, samo su neki od razloga zašto Fondacija CPI pokreće redizajniranu internetsku stranicu www.gdjejelova.ba. Na stranici se nalaze najnovije vijesti iz oblasti javnih nabavki, kao i priče organizacija civilnog društva koje učestvuju u projektu “Otvorene javne nabavke u Bosni i Hercegovini”.

Osim organizacija civilnog društva koje su u sklopu projekta educirane za monitoring javnih nabavki, svi posjetioci stranice mogu poslati priče o vlastitim pozitivnim i negativnim iskustvima sa sistemom javnih nabavki na e-mail adresu info@cpi.ba.

Web stranica www.gdjejelova.ba je razvijena u sklopu projekta “Otvorene javne nabavke u Bosni i Hercegovini”, koji je finansiran od strane Evropske unije. Projekat zajednički implementiraju Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), Centar za zastupanje građanskih interesa (Fondacija CPI) i Centar za društvena istraživanja Analitika. Osnovni cilj projekta je da se doprinese borbi protiv korupcije kroz jačanje procesa javnih nabavki u BiH aktivnim učešćem privatnog i sektora civilnog društva.

Posted in Vijesti.