„Tražimo Budžet za građane!“, Fondacija CPI sa građankama i građanima Mostara

Mostar 6. decembar 2016.

Fondacija Centar za zastupanje građanskih interesa, (Fondacija CPI) danas u Mostaru održava uličnu akciju informiranja građanki i građana o potrebi objavljivanja Budžeta za građane i važnosti građanskog učestvovanja u  budžetskom procesu. Akcija pod nazivom „Tražimo Budžet za građane!“ se odvija u pješačkoj zoni Mostara, u Ulici Nikole Šubića Zrinskog.

 

Situacija u kojoj se nalazi Mostar, grad u kojem ni ove godine nisu održani izbori, sigurno ne doprinosi transparentnosti budžet. Građani i građanke Mostara moraju se  prvenstveno izboriti za održavanje izbora, a potom se aktivnije uključiti u planiranje i nadzor budžetske potrošnje.

Napisan jednostavnim jezikom, ilustrovan, jasan i svima dostupan, Budžet za građane je sredstvo za povećanje građanskog učešća u budžetskom procesu.

Više informacija o budžetu za građane možete pronaći na internetskoj stranici Fondacije CPI, na linku: www.cpi.ba/budzet-za-gradjane.

Kampanja „Tražimo Budžet za građane!“ je aktivnost u okviru Projekta održivosti civilnog društva, koji je finansijski podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

 

Posted in CSSP Projektne Aktivnosti, CSSP Vijesti, Vijesti.