Održan panel “Priče heroja”

U saradnji sa Fakultetom političkih nauka (FPN) iz Sarajeva i Centrom za demokratske i vladine studije iz Tirane (CSDG – Albanija), te uz tehničku podršku 5D Studija, u ponedjeljak, 18.12.2023. godine, fondacija Centar za zastupanje građanskih interesa organizovala je panel: “Priče heroja.”

Održani panel predstavlja nastavak saradnje koju Centar za zastupanje građanskih interesa i Fakultet političkih nauka, uz podršku CSDG-a, realiziraju već treću godinu za redom s ciljem da se tema prijavitelja korupcije, odnosno zviždača, približi studenticama i studentima, ali i široj zainteresovanoj publici.

Na panelu je gostovao Emir Mešić, zaštićeni prijavitelj korupcije, koji je studenticama i studentima predstavio svoje iskustvo od uočavanja korupcije do danas, uključujući sve probleme i izazove sa kojima se susretao kroz cijeli proces, kao i načine prijave uočene korupcije.

Zahvaljujemo gospodinu Mešiću na gostovanju, studenticama i studentima na prisustvu i aktivnom angažmanu u diskusiji, kao i osoblju Fakulteta političkih nauka na izdvojenom vremenu i želji da se tema zviždača uključi u obrazovni proces.

Snimak panela je dostupan na YouTube kanalu CPI fondacije, i može se pogledati na sljedećem linku.

Posted in Vijesti and tagged , , , , , , , , , , , , , .