Projekat poboljšanja fiskalne i budžetske transparentnosti – Improvement of Fiscal and Budget Transparency

Centar za zastupanje građanskih interesa (CPI) je u ime njemačkog Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u periodu od marta do jula 2021. provodio pilot projekt u oblasti poboljšanje fiskalne i budžetske transparentnosti i otvorenosti a u okviru Programa jačanja javnih institucija u BiH. Program jačanja javnih institucija u BiH u ime vlada Savezne Republike Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva provodi njemački GIZ kao dio podrške reformi javne uprave u BiH. Mišljenja i stavovi izraženi ovdje ne predstavljaju nužno službena mišljenja i stavove vlada SR Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva, kao ni GIZ-a.

1. Vodič za unaprjeđenje budžetske transparentnosti

Vodič možete preuzeti na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku klikom na naslovnice:

Bosanski

Bosanski

Hrvatski

Hrvatski

Srpski

Srpski

Prijedlozi i sugestije

Zahvaljujemo na Vašem interesu i preuzimanju Vodiča za unaprjeđenje budžetske transparentnosti. Ukoliko nakon čitanja budete imali kritički komentar, primjedbu ili sugestiju kako na bolji i jednostavniji način rješiti probleme osiguranja proaktivne transparentnosti i učešća građana u budžetskom procesu u institucijama BiH, ili na bilo kojem drugom nivou vlasti, bili bismo Vam veoma zahvalni da nam dostavite vaš prijedlog na email adresu:
sugestije@cpi.ba ili miroslav.tomic@cpi

Vaše sugestije mogu doprinijeti u zastupanju interesa građanki i građana u sličnim projektima u kojima CPI učestvuje.
Unaprijed zahvaljujemo na saradnji.

2. Analiza stanja budžetske transparentnosti

Analizu možete preuzeti na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku klikom na naslovnice:

Bosanski

Bosanski

Hrvatski

Hrvatski

Srpski

Srpski

3. Dokumenta u vezi projekta

Arhivu ostalih dokumenta vezanih za projekat, uključujući prezentacije i zapisnike, možete preuzeti klikom na sljedeći link.

Posted in Analize, Vijesti and tagged , , , , .