Realiziran projekat serijala podcasta o zviždačima – “Zatalasaj!”

U suradnji sa Fakultetom političkih nauka u Sarajevu, te uz podršku Center for the Study of Democracy and Governance iz Tirane, fondacija Centara za zastupanje građanskih interesa je realizovala projekat “Zatalasaj!”, serijal mini-podcasta koji se bave temom zaštite zviždača. U podcastima su gostovali studenti i alumni studenti Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, uz voditelja Jasmina Hasanovića.

U prvoj epizodi je gošća bila Azra Sorguč. Tema podcasta je bila historijat zviždača, kao i etičke implikacije prijavljivanja korupcije.

U drugoj epizodi gošća je bila Ana Šućur. Tema podcasta je bila globalni primjeri zviždača, te percepcija javnosti prema istima.

U trećoj epizodi gost je bio Alen Vejzagić. Tema podcasta je bila lokalni primjeri zviždača, kao i njihova prisutnost u zakonima.

U četvrtoj epizodi gost je bio Imran Pašalić. Tema razgovora je bila korištenje suvremenih tehnologija za zaštitu zviždača,te njihova anonimizacija.

Svi podcasti su titlovani na engleski jezik, a također se mogu prilagoditi na sve podržane jezike putem automatskog prijevoda.

Posted in News, Vijesti and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .